nalivnici za

Nalivnici za vinariju Dulka su gotovi. Juče spakovani i poslati u Sremske Karlovce. Klasična crna podloga sa crvenom štampom.

Svi starosedeoci u Karlovcima imaju špic name (nadimak), otuda i ovaj nadimak Dulkini. Po ovom nadimku su i nazvali svoju proizvodnju. Dulkini u Karlovcima datiraju još iz XIX veka kada im je askurđel došao u Karlovce oko 1880. i neke, i upoznao Karlovčanku sa kojom se oženio. Naravno u miraz je dobio vinograd i odredio sudbinu kako svoju tako i svojih potomaka.

I tako evo već četvrta generacija porodice Dulkinih se bavi ovim poslom i svaka od njih je u ovu svoju ljubav i opredeljenje utkala nešto novo i bolje srazmerno željama i potrebama današnjeg čoveka.

Danas Dulkini dosta rade na vinskom turizmu. Jedna od najstarijih vinarija u Vojvodini, a u novoj eri vinarstva i vinogradarstva, prva registrovana vinarija „Vinarija Dulka“. Njen istorijat seže u 1920. godinu, kada su pradedovi preuzeli posao od svojih roditelja i postali deo tada velike Zadruge proizvođača vina u Karlovcima. Od tada su radili svoje vinograde kooperirajući sa velikim podrumima i razvijajući svoja postrojenja za preradu. Sada „Dulka“ ima deset hektara vinograda vodećih svetskih sorti, najsavremenije sisteme za vrhunsku obradu grožđa i skladištenje vina.

A vina? Obavezno probajte bermet, i ne propustite nikako „Damski roze“. Naravno, ima tu i dobrih rakija..