lista 100 najboljih

Lista 100 najboljih vina je nešto čime se Wine Spectator bavi još od 1988. godine. Wine Spectator je štampani i Internet časopis koji se bavi čudesima „vinskog sveta“.

Osnovne teme su proizvodnja grožđa i vina, ugostiteljstvo, vinski turizam… Sve ono što ima veze sa vinom na bilo koji način. Jedan deo priče čini i ocenjivanje vina, i tu je Wine Spectator izuzetan. U svakom izdanju donose ocene za 400 do 1000 vinskih etiketa, odnosno za oko 15.000 etiketa godišnje. Ocenjivanja su uvek i isključivo slepa: vina se probaju bez prethodnog saznanja o tome koje vino je trenutno u čaši.

Njabolje vino za 2018. po oceni Wine Spectator-a

Njabolje vino za 2018. po oceni Wine Spectator-a

Postoji još mnogo detalja koji karakterišu ova ocenjivanja. Uvek isti urednik pokriva određeni vinski region, vina stižu od uvoznika i distributera, ali ih dosta i kupuju. Ocenjuju se svi cenovni opsezi, i striktno se poštuje usvojena etika.

Posebno je zanimljiva godšnja lista 100 najboljih vina. Ona je objavljena na Internetu i mogu se pogledati sve liste, još od prvog izdanja. Kompletna ovogodišnja lista će biti objavljena u ponedeljak 19. novembra. Trenutno je poznato samo prvih 10 vina. Vinoljupci – sačekajte ponedeljak i pogledajte šta je najbolje u 2018-oj.