Podrum Janko je jedan od najviše nagrađivanih srpskih podruma na relevantnim vinskim nadmetanjima. Već godinama Jankova vina dobijaju visoke ocene i osvajaju medalje na Decanter-u, u Beču, Sofiji… Naš nalivnik je stigao i u Smederevo. Bila nam je čast da i za ovaj podrum uradimo seriju nalivnika. Jer, očigledno je da ova vinarija pažljivo bira saradnike – to potvrđuju uspesi koje postižu.

A o njihovim vinima – sve najbolje. Paleta je široka, i kao što se i očekuje, pretežno sačinjena od belih vina. Smederevka, Adut (traminac), Zapis (rajnski rizling), Misija chardonnay (u dve verzije – postoji i barrique), kao i Sauvignon blanc („standardni“ i Vrtlog, barrique). Uz njih je tu i rose Jelena (Merlot 70%, Sangiovese 5%, Cabernet Sauvignon 20%, Syrah 5%), kao i crvena vina Zapis (merlot), Zavet (merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc) i Zavet stari (varijanta iz odabranih barrique buradi). Naravno, tu je i „Baš prokupac“, kao najnoviji adut iz ponude.

Janko svoj posao shvata vrlo ozbiljno i u proizvodnji (i u vinogradu, i u podrumu) ide do najsitnijih detalja. Vodi se računa o svemu što može da utiče na krajnji kvalitet. Bez kompromisa se radi svaki tehnološki postupak, a rezultat su izuzetna vina. Ni jedno od ponuđenih se ne može nazvati osrednjim ili tek „korektnim“ vinom. Svako od njih nosi karakteristike sorte i terroir-a, ali i  vrlo jasan lični pečat vinarije.