Teme sa foruma

Hijerarhija tekstova

Tekstovi: Ostalo


Kupinovo vino - lek
articles: kupina.jpgNarodna medicina već vekovima priznaje lekovita svojstva kupinovog vina, onog koje je dobijeno prirodnim vrenjem zrelih plodova kupine. Upotreba kupinovog vina ima svoje medicinsko opravdanje, budući da je u farmakologiji svrstano u lekovite napitke. Ovo voćno vino poznato je po izrazitom sadržaju vitamina i minerala, organskih i neorganskih sastojaka, koji mu daju hranljiva i lekovita svojstva. Najviše ima vitamina grupe B, zatim gvožđa, fosfora, magnezijuma, kalcijuma, šećera, vitamina C, pektina i nešto provitamina A. Sadrži i supstancu kvercentin, jednu od najjačih dosad otkrivenih materija koja sprečava rak...
Prodaja vina i rakije - detalji
Vino, rakija i druga alkoholna pića pakuju se i deklarišu u skladu sa propisom kojim se uređuje kvalitet vina, odnosno rakije i drugih alkoholnih pića.

Pakovanje i deklarisanje vina, rakije i drugih alkoholnih pića obavlja proizvođač, odnosno uvoznik. Podatak o odlikovanju rakije i drugih alkoholnih pića stavlja se samo na količine koje su dobile priznanje.

Ovo je predviđeno u članu 15 Zakona o vinu i rakiji...